Real Noorderwijk heeft woensdagavond in het zaalvoetbal zijn halve finale in de Beker van België in Morlanwelz met 2-8 gewonnen. Op vrijdag 1 mei speelt de A-ploeg in Gent de finale van het zaalvoetbal.

Eerder plaatsten ook de beloften van Real Noorderwijk zich voor de finale van de beloftenbeker.

Real Noorderwijk trekt op 1 mei dus met maar liefst 2 teams naar Gent.  Het feest in Noorderwijk duurde tot de kleine uurtjes vanmorgen.

De Nacht van Real

'Morlanwelz, gastheer voor deze bekerwedstrijd, had er alles aan gedaan om er een spektakelavond van te maken. Heel veel volk en super veel ambiance in de tribunes en 2 ploegen waarvan de beloften al in de finale stonden...het maakte dat bij allebei de wil om te winnen bijzonder groot was.

Het eerste doelgevaar is voor de thuisploeg, echter Morant wil zeer graag naar Gent en is bijzonder gefocust. De wedstrijd zit redelijk op slot, Morlanwelz is een sterk verdedigend blok dat geduldig wacht tot de tegenstander een foutje maakt, om dan snel te counteren.

Noorderwijk is niet van plan om in deze val te trappen en probeert de thuisploeg uit zijn kot te lokken. 7 minuten gespeeld en Salah trapt Real op voorsprong: 0-1. Even later ziet Salah doelman Baldan te ver voor zijn doel staan, het schot valt op de dwarslat. 14e min....Zerouali benut zijn snelheid om een aanval op poten te zetten, wordt foutief afgestopt...Real uit positie en Dendane brengt de bordjes in evenwicht: 1-1.

Er volgen nog enkele kansen voor de bezoekers, op 2,5 min. van de rust kan El Kharroubi eindelijk nog eentje verzilveren: 1-2. Real tikt de eerste helft rustig uit en trekt met een minimale voorsprong richting kleedkamers. Op dat moment begint bij iedereen het besef te komen hoe dicht we bij een nieuwe stunt zijn. 20 minuten scheiden ons van de finale op 1 mei in Gent...

20 zenuwslopende minuten waarin niet alleen techniek maar ook verstand super belangrijk zijn. Slim en geconcentreerd blijven spelen is de boodschap van coach Schapmans, alles geven in die laatste 20 minuten... Noorderwijk begint verschroeiend aan de 2e helft...aanval El Kharroubi, door getikt tot bij Salah : 1-3 (22'43'').

Amper een minuut later zet Bouyakoubi al de 1-4 (23'47'') op het scorebord. Real zweeft op een wolk nu en kan de wedstrijd controleren. Morlanwelz heeft geen andere keuze dan te komen doch onze jongens leggen er letterlijk en figuurlijk hun kop voor. Het adrenaline peil bereikte hoge toppen op deze woensdagavond...de foutenlast van Morlanwelz piekt eveneens, 6e fout in de 34e min. Hicham Salah zet zich achter de bal en mist niet: 1-5.

Voor trainer Luca Gragnaz is dit het moment om met een vliegende keeper te gaan spelen, Gregor Frumen mag het proberen waar te maken. Veel aarde brengt dit niet aan de dijk, want Marco Ferrian straft balverlies meteen af: 1-6 (35'05''). Na een fout op Morant krijgt Noorderwijk opnieuw een 10m-trap, opnieuw Salah achter de bal, Baldan pakt. Het kan de pret niet drukken...Abdullah Kherouach stoort hoog en scoort makkelijk: 1-7 (36'29'').

Morlanwelz heeft geen andere keuze dan de kelk ledigen tot op de bodem, 38 min. gespeeld en Salah maakt zijn 4e van de avond : 1-8 ! Dos Dantos kan in de laatste minuut nog milderen tot 2-8...op de bank staat iedereen klaar om mee op het terrein te stormen, de ontlading is enorm groot bij het laatste fluitsignaal.

Real Noorderwijk wint met uitgesproken 2-8 cijfers en verbaast vriend en vijand met 2 ploegen in de finale in Gent! Het kleine Real Noorderwijk, de promovendus van dit seizoen, heeft zich niet alleen verzekerd van een verlengd verblijf in eerste klasse, het speelt zowel met zijn beloften als met zijn eerste elftal de finale van de Beker van België.

Vreugde, trots...effe stil van geworden ... We did it, yesssss we can !
We are one team, together we are strong!

Gent, wij komen er aan op 1 mei! De wedstrijd van onze beloften is gepland om 14u, tegenstander is, jawel, Dolce Vita Morlanwelz... Het eerste elftal speelt zijn finale om 16u en de tegenstander daar is de winnaar van de wedstrijd Halle-Gooik - La Squadra Mouscron. Wij gaan nog even genieten van deze overwinning, vrijdag staat er al een nieuwe wedstrijd op het programma. Real Noorderwijk maakt dan de verplaatsing naar Charleroi 21.'  Carientje / Eddy Lambaerts / NNieuws.